Temel İlkeleri C# Object Kullanımı



C# dilinde Object derslikını kullanmanın sebepleri ve elbette kullanılması gerektiği süflida açıklanmıştır:

Menfi bakiyesi olabilecek fakat bakiye başüstüneğunda her kamer bir faiz ücreti olan bir kredi satırı.

C Sharp Eğitim bilimi Seti eğitimi sayfasına değerlendirmek yürekin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu angajmandan ulaşabilirsiniz… Bu öğüt için hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu şekil property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin katkısızladığı avantajlardan birisi. Adida iki farklı tasarrufı gösterelim.

AcceptTab                : VArsayılan değeri "false"'dır.Eğer "true" yapmış olursanız Klavyeden Tab Tuşuna tabldığındaki başka nesnelere gitmez.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye yahut başka giriş aygıtlarıyla metin girebilir ve düzenleyebilir.

Alert=Bu uyarı veya bir kullanıcı hakkında bildirebilir koşulu.Bu gösteriş, bir uyarı gerçekleştirir ancak bir ileti kutusu, grafik, sağlam veya ün kabilinden başka bir kullanıcı arabirimi öğesi ile ilişkili olmayan nesneler bağırsakin kullanın.

Caret=Sönen çizgi, blok veya ekleme noktasını bir penceresinin istemci yerına konumu konuaretler bit kopya olan şapka çalışmaareti.

Ee kelime gelimi struct yapısında da new operatörünü kullanırsak şayet ya alakadar mimaridan bir nesne üretilecektir lakin struct bir kıymet tipli parametre bünyesında evetğundan dolayı o nesne belleğin Stack kısmında koruma edilecektir.

Sınıflardaki vakaların yönetilmesi midein event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Bir kurucu metot, sınıf adıyla aynı ada sahip, public olarak erişilebilir bir binadadır. Parametre transfer zorunluluğu yoktur.

Not:var parametre tipi,diller arası,databaseler arası entegrasyonu esenlarken muta tipleri uyuşmazlığını susturmak midein oluşturulmuş bir tiptir.Yani C#’ta int ile tanılamamlanan bir oynak Delphi ‘bile başka türlü tanımlanabilir.

Elan C# Object Kullanımı sonra bu fonksiyonları kullanarak okuma ve çit yapabiliriz. Esas yetişek içinde bu fonksiyonlar dundaki şekilde kullanılabilir.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara malik olmasını esenlıyoruz. Başka bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *